Halle Berry: "Was dat een goede kus? Ik weet het verdorie niet"

Het blijft een van de opmerkelijkste momenten in de Oscargeschiedenis: acteur Adrien Brody, die in 2003 een Oscar wint voor zijn rol in "The pianist" en zich passioneel smijt op Halle Berry, die het beeldje aan Brody mocht overhandigen. Berry leek van de hand Gods geslagen en volgens diverse nieuwsmedia kon ze de heftigheid van Brody weinig waarderen, terwijl haar vriend in de zaal toekeek. Maar Berry zelf liet achteraf weinig los over het voorval, tot eind vorige week, toen de kus ter sprake kwam in het tv-programma "Watch what happens live".

Berry: "De kus was alleszins niet gepland. Ik wist helemaal niet dat dat ging gebeuren. Mag ik zeggen wat ik echt voelde? Ik had zoiets van: "Wat gebeurt er hier potverdorie op dit moment?" Dat was de enige gedachte die door mijn hoofd speelde."

"Ik stond het jaar voordien op dat podium en wist dus hoe het voelt als je buiten je lichaam stijgt. Ik ging toen gewoon ‘fucking’ mee met dat gevoel. Toch begreep ik met Brody niet goed wat er gaande was."

Op de vraag of de kus goed aanvoelde, antwoordde Berry: "Ik weet het niet. Ik was zo bezig met de vraag wat ‘the fuck’ er gebeurde, dat ik dat niet meer weet."

Meest gelezen