Kind en Gezin schorst vergunning kinderopvang Waregem

Kind en Gezin trekt de vergunning van kinderopvang Cococinelle uit Waregem tijdelijk in. Volgens het parket maakte de uitbaatster van de crèche zich meermaals schuldig aan mensonterende behandelingen, slagen en verwondingen en bedreigingen. De uitbaatster heeft bezwaar ingediend.
Archieffoto

Kinderhotel Cococinelle verliest tijdelijk zijn vergunning omdat er volgens Kind en Gezin "aanwijzingen zijn dat er een groot gebrek is aan pedagogisch inzicht, de omgang met de kinderen." Dat zegt Leen Dubois van Kind en Gezin aan VRT Nieuws.

De organisatie zegt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, waar Kind en Gezin eind vorige week inzage in heeft gekregen. 
Volgens het parket maakte de uitbaatster van de crèche zich meermaals schuldig aan mensonterende behandelingen, slagen en verwondingen en bedreigingen.

De kinderopvang biedt plaats aan 38 kinderen en moet meteen de deuren te sluiten. Kind en Gezin zal de ouders die er met hun kinderen terecht konden helpen aan een andere oplossing. De verantwoordelijke, de ouders en de burgemeester zijn op de hoogte gebracht van de schorsing.

De ouders van de kinderen die opgevangen werden in Cococinelle kunnen voor doorverwijzing naar een andere kinderopvang terecht bij Het Welzijnshuis van Waregem.

Volgens de advocate van de uitbaatster behouden de ouders het vertrouwen in de uitbaatster. "Er is nog niets bewezen. Het vermoeden van onschuld geldt. Ons bezwaar schort de beslissing helaas niet op. We moeten afwachten tot eind september, wanneer het dossier voor de raadkamer komt voor eventuele doorverwijzen naar de correctionele rechtbank", zegt ze aan Focus-WTV.