Streamingdienst Netflix koopt stripuitgever Millarworld

Netflix heeft de stripuitgever Millarworld gekocht. Dat meldt de streamingdienst in een persbericht. De uitgever is bekend van reeds verfilmde graphic novels zoals "Kick-Ass", ''Wanted" en "Kingsman". Netflix is van plan om de personages uit de stripreeksen van de uitgever in series op te voeren.

Het is voor het eerst dat Netflix een ander bedrijf overkoopt. "Het is voor ons bedrijf een natuurlijke vooruitgang", klinkt het in het persbericht. "We kunnen niet wachten om de creatieve kracht van Millarworld over te brengen op Netflix." Het bedrijf is van plan om de verhalen en personages van de uitgeversreeks te gebruiken in nieuwe series op het streamingplatform.

Millarworld is bekend van reeds verfilmde graphic novels zoals "Kick-Ass," ''Wanted" en "Kingsman". Films die het niet slecht hebben gedaan aan de bioscoopkassa's. Het bedrijf wordt geleid door Mark Millar die eerder ook voor Marvel heeft gewerkt. Daar werkte hij onder meer mee aan "The Avengers", "Captain America: Civil War" en "Logan".

Meest gelezen