Veel ongelukken met gocarts op de zeedijk

Het mooie weer lokt traditioneel veel toeristen naar de kust, maar dat gaat ook gepaard met heel wat ongevallen. Op de druktste dagen belanden er tot zes mensen op de spoeddiensten aan de kust door ongevallen met gocarts. Ook duiken er op de zeedijk steeds vaker elektrische toestellen op, zoals segways en hoverboards.

Als het mooi weer is, trekken er traditioneel heel wat toeristen naar de kust. Maar dat gaat ook gepaard met verschillende ongelukken. Niet alleen op de snelweg, maar ook op de zeedijk. In de ziekenhuizen aan de kust melden zich gemiddeld twee mensen per dag door ongevallen met gocarts. Op de drukste dagen loopt dit zelfs op tot zes slachtoffers per dag, volgens het ziekenhuis van Oostende.

Burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) van Oostende nuanceert dit aantal en zegt dat het ook vaak gaat om kinderen die vast komen te zitten tussen de gocart als ze die aan het besturen zijn. In Oostende is er een gedoogbeleid omtrent gocarts. De burgemeester zegt dat wandelaars altijd voorrang moeten krijgen en dat respect voor elkaar primeert.

Verbod?

In Middelkerke pleit de politie voor een "gentleman's agreement" tussen de gemeente en de verhuurders van elektrische toestellen, zoals segways en hoverboards.

Korpschef Joos Duchi benadrukt dat een verbod wettelijk niet mogelijk is, maar wil wel de dialoog aangaan met de verhuurders van deze (te) snelle toestellen.

Reglement voor alle kuststeden?

West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé zou een algemeen reglement willen voor alle kuststeden. Dat schrijven de kranten van De Persgroep.

Vande Lanotte zegt dat zoiets "quasi onmogelijk" is, omdat de infrastructuur van de dijk verschilt van kuststad tot kuststad.

Meest gelezen