Venezolaanse leger maakt jacht op 10 gewapende opstandelingen

In Venezuela wordt jacht gemaakt op 10 mannen die gisteren een grote legerbasis hebben aangevallen in Valencia, in het centrum van het land. Ze zouden ontsnapt zijn met een hoeveelheid wapens. Twee anderen kwamen om het leven, acht aanvallers werden opgepakt. Volgens president Nicolas Maduro ging het om terroristen en riskeren ze de maximumstraf.

Een twintigtal mannen in militair uniform kondigden gisteren in een video op sociale media aan dat ze een legitieme opstand wilden ontketenen tegen wat ze het moorddadige regime van president Maduro noemden. Minstens een van hen zou een deserteur zijn uit het leger.

Blijkbaar hadden ze het gemunt op de wapenvoorraadkamer van de kazerne. Dat zei president Maduro gisteren in zijn wekelijkse televisieshow.

Volgens getuigen waren er tijdens de aanval geweerschoten te horen. Honderden mensen kwamen op straat om de opstandelingen te steunen. De politie trad op met traangas en zette minstens een helikopter in. Intussen is alles weer rustig.

Venezuela kreunt onder een economische en politieke crisis. Veel waarnemers vragen zich af hoelang het leger de onpopulaire president nog zal blijven steunen.

Meest gelezen