Amerikanen geloven Witte Huis niet meer

De populariteit en geloofwaardigheid van de Amerikaanse president Donald Trump staan na 200 dagen op een absoluut dieptepunt. Maar liefst drie kwart van de Amerikanen zegt dat ze niet meer kunnen geloven wat het Witte Huis vertelt.
AFP or licensors

Uit een peiling van de Amerikaanse nieuwszender CNN blijkt dat amper 38 procent nog achter het beleid van Trump staat, meer dan de helft (56 procent) keurt het af. Als u de resultaten meer gedetailleerd bekijkt ziet u dat 47 procent zelfs een zeer sterke afkeer uitspreekt, tegenover slechts 24 procent die erg positief is.

Zijn geloofwaardigheid is nog problematischer. Slechts een kwart van de ondervraagden zegt dat ze alles of het meeste gelooft van de officiële communicatie van het Witte Huis. 30 procent gelooft "er helemaal niets van". Zelfs onder de Republikeinen zijn er nog amper de helft "believers".

Populariteit daalt bij trouwe aanhang

Vooral bij zijn trouwe aanhang (blanke laaggeschoolden) taant de populariteit van de president, stelt CNN vast. Minder dan de helft gelooft nog dat Trump de verandering kan brengen die het land nodig heeft.

De peiling van CNN toont dat maar een president ook lager scoorde dan 50 procent na zes maanden aan de leiding en dat was president Clinton in 1993 met 44 procent. Obama scoorde hoger met 56 procent.

Trump beschuldigt traditionele media als CNN stelselmatig van 'fake news'. Maandag raakte bekend dat hij ook zijn eigen Trump TV heeft gelanceerd.

Meest gelezen