De 5 van Ward: "Heel wat lekkers uit Hollywood en een knappe Belgische animatiefilm"

Onze filmreporter Ward Verrijcken heeft opnieuw vijf films geselecteerd die in de maand augustus het bekijken waard zijn. "In augustus komt er opvallend veel lekkers vanuit Hollywood onze zalen binnengeslopen en er zit ook een knappe Belgische animatiefilm in het aanbod tijdens de tweede maand van de zomervakantie", zegt Ward Verrijcken.

Baby driver (VS)

regie Edgar Wright
met
Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Eiza Gonzalez, Micah Howard, Lily James, Morgan Brown, Kevin Spacey

Augustus begint veelbelovend met de zalige actiethriller “Baby driver”. Die gaat over bankovervallers en de piepjonge waaghals die hun vluchtauto bestuurt.

De jongeman luistert constant naar muziek op zijn iPod omdat hij last heeft van oorsuizingen. Wat betekent dat alle waanzinnige autoachtervolgingen gechoreografeerd zijn op heerlijke popmuziek, vooral uit de jaren zestig en zeventig.

Eigenlijk is “Baby driver” evenzeer een musical als een actieprent. De film is stoer, swingend en sexy, misschien wel de lekkerste verrassing van deze filmzomer.

"Baby driver" loopt vanaf 2 augustus in de bioscoop.

Bigfoot junior (Bel)

regie Jeremy Degruson, Ben Stassen
met Cinda Adams, Bob Barlen, Cal Brunker, Joey Camen, David Epstein, Christopher L. Parson, Joe Thomas

In de categorie “de betere gezinsfilm” is “Bigfoot junior” wel een aanrader. Een digitale animatieprent van Belgische makelij is dat.

De 13-jarige Adam ontdekt dat hij over geheimzinnige krachten beschikt én dat zijn haar razendsnel groeit. Hij is namelijk de zoon van de zogenaamde “Bigfoot”, een extreem behaard wezen dat ondergedoken leeft in het woud.

Dat personage doet te veel denken aan Wolverine, maar toch is dit een amusante tekenfilm met veel flitsende actie, in puike 3D, gemaakt voor het fractie van het budget van een gemiddelde Pixar-film.

“Bigfoot junior” loopt vanaf 2 augustus in de bioscoop.

The big sick (VS)

regie Michael Showalter
met Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher, Zenobia Shroff, Bo Burnham, Aidy Bryant

De romantische komedie “The big sick” is het heel persoonlijke relaas van komiek Kumail Nanjiani, die ook de hoofdrol speelt.

Als zoon van een Pakistaanse familie in Chicago, wordt hij verondersteld te trouwen met een meisje dat zijn ouders voor hem kiezen. Maar Kumail wordt verliefd op de blanke Emily. Wanneer Emily ernstig ziek wordt, wordt hun romantiek danig op de proef gesteld.

In Amerika ontstond er de voorbije weken een enorme hype rond deze film, maar "The big sick" is niet het indie-meesterwerk waarop ik gehoopt had. Dankzij de spitsvondige dialogen en het prima acteerwerk van onder anderen Holly Hunter is de film echter voldoende charmant.

“The big sick” loopt vanaf 9 augustus in de bioscoop.

Atomic blonde (VS)

regie David Leitch
met Charlize Theron, James McAvoy, Eddie Marsan, John Goodman, Toby Jones, James Faulkner, Roland Moller, Sofia Boutella

Berlijn, 1989. In de weken vlak voor de val van de muur komt een sensuele spionne van de Britse geheime dienst de Duitse hoofdstad onveilig maken.

Deze “Atomic blonde” kan de gevaarlijkste huurmoordenaars moeiteloos de baas, alleen weet ze op de duur zelf niet meer wie de goeien of de slechten zijn.

Charlize Theron is geboren voor deze rol, zowel fysiek als dramatisch doet ze adembenemende dingen in deze heerlijke én heel feministische actiefilm. Schitterende soundtrack ook, met de beste popmuziek uit de eighties.

“Atomic blonde” loopt vanaf 16 augustus in de bioscopen.

The Dark Tower (VS)

regie Nikolaj Arcel
met Katheryn Winnick, Idris Elba, Matthew McConaughey, Jackie Earle Haley, Abbey Lee, Nicholas Hamilton, Dennis Haysbert

“The Dark Tower” geldt een beetje als het magnum opus van horror-schrijver Stephen King. Het is een achtdelige boekenreeks over de zogenaamde Scherpschutter die in een alternatieve realiteit leeft maar naar onze wereld moet doorsteken om de geheimzinnige Donkere Toren te vinden.

Hij wordt opgejaagd door de ultragevaarlijke Man in Black. Idris Elba en Matthew McConaughey smijten al hun charisma op het scherm in wat een groots actiespektakel belooft te worden, meteen de laatste grote klepper van dit blockbusterseizoen.

“The dark tower” gaat in première op 16 augustus.

Meest gelezen