Guatemala onderschept 283 kilogram cocaïne uit België in container

Drie Colombianen die 580 kilo cocaïne hebben vervoerd aan boord van een vissersboot, zijn gisteren opgepakt voor de kust van Guatemala. Dat maakten politie en parket bekend. Afgelopen zaterdag was er nog een gelijkaardige vondst, toen van een container met drugs afkomstig van België.
© Jonas Gilles/Reporters
(archieffoto)

Die container werd aangetroffen in de haven van Puerto Quetzal en bevatte 283 kg cocaïne. Of er arrestaties zijn verricht, is niet duidelijk. Guatemala en de rest van Centraal-Amerika zijn een belangrijke draaischijf voor de drugshandel naar de Verenigde Staten.

Colombiaanse speurders hebben begin deze maand nog 4,5 ton cocaïne in beslag genomen bij een grootschalige actie in verschillende buurlanden, in samenwerking met Interpol en de Amerikaanse DEA.

Meest gelezen