Jongeren gooien kasseisteen vanop snelwegbrug in Oostende

De wegpolitie zoekt naar enkele jongeren die in de nacht van zondag op maandag een kasseisteen vanop de snelwegbrug in Oostende naar beneden hebben gegooid. Daarbij raakte een bestuurder van 26 lichtgewond.

De steen verbrijzelde een voorruit van een auto. De bestuurder - een jongeman van 26 uit Genk - kon zich nog op de pechstrook zetten. Hij raakte lichtgewond. Zijn vriendin had gezien hoe jongeren vanop de brug een steen hadden laten vallen. De jongeren gooiden nóg een steen naar een andere auto. Die bestuurder kon de steen net ontwijken.

Volgens de wegpolitie gebeurt het wel vaker dat jongeren met stenen naar beneden gooien, vooral in schoolvakanties. Ze beseffen niet hoe gevaarlijk - zelfs met dodelijke afloop - dit kan zijn. De politie van Jabbeke vraagt aan getuigen of andere slachtoffers om zich te melden.

Meest gelezen