Man die politie in Molenbeek klemreed is 36-jarige Rwandees

De man die door de politie is beschoten en vervolgens is klemgereden in Molenbeek is een Rwandees geboren in 1981. Dat meldt het parket. DOVO onderzocht zijn wagen op de aanwezigheid van explosieven, maar vond die niet.

Even over 17 uur heeft de politie in Anderlecht een achtervolging gestart op een wagen die weigerde te stoppen. In Molenbeek hebben agenten 1 keer op de wagen geschoten. Die heeft eerst nog 2 politievoertuigen aangereden vooraleer agenten de bestuurder konden overmeesteren. Niemand raakte bij dit alles gewond.

De bestuurder is een man van Rwandese afkomst geboren in 1981, zo meldt woordvoerder Ine Van Wymersch aan VRT Nieuws. "Tot 2009 woonde hij in België", zegt ze. "Sindsdien woont hij in Duitsland. Hij is niet gekend bij politie of justitie en al helemaal niet voor terrorisme."

Nadat agenten de man hadden overmeesterd, verklaarde hij dat zijn wagen springstoffen bevatte. De politie wou hierop geen enkel risico nemen en trommelde de ontmijningsdienst van het leger DOVO op. Die onderzocht de wagen, maar heeft geen explosieven gevonden.

© Bernal Revert - creative.belgaimage.be

Meest gelezen