Nieuwsanker vindt bericht over surfende honden maar niets

"Is dit nieuws?" Vergeleken met grote rampen, bomaanslagen of hevige politieke discussies zijn er heel wat nieuwsfeiten die al snel het antwoord "Nee!" op deze vraag krijgen. Maar dat neemt niet weg dat de interesse voor zogenaamde kleinere faits divers even groot, zo niet groter kan zijn dan het nieuws waarbij de wereld in brand lijkt te staan. En dus brengen nieuwmedia ook deze informatie. Al was dit voor deze Britse nieuwsanker zeker geen pretje en hij liet dan ook duidelijk zijn ongenoegen blijken, inclusief vervelend zuchten, toen hij een reportage over surfende honden moest aankondigen.

Het luchtigere item over het 2e wereldkampioenschap surfen voor honden, dat afgelopen weekend plaatsvond, droeg duidelijk niet de goedkeuring mee van BBC-presentator Simon McCoy, die zijn gebrek aan enthousiasme op een weinig subtiele manier liet blijken aan de kijker. McCoy sleepte zich dan ook doorheen de reportage, om uiteindelijk met het nodige cynisme het jammer te vinden dat er niet meer beelden zijn. Hoe blij de honden ook mogen zijn op hun surfplank, McCoy kan alleen maar concluderen dat "dogs surfing = BORING", zoals een Amerikaanse nieuwswebsite opmerkte:

Op sociale media ging McCoy’s eigenzinnige interpretatie van de feiten natuurlijk niet ongemerkt voorbij:

Al was dit misschien nog wel het beste antwoord op de vraag "Is dit nieuws?":

Meest gelezen