Straks geen Disney-films meer op Netflix in de VS, Disney start eigen streamingdienst

De Amerikaanse entertainmentreus Disney beëindigt zijn partnerschap met Netflix en komt met een eigen online-videodienst op de markt. Vanaf 2019 leveren Disney en Pixar geen nieuwe producties meer aan Netflix, maakte de groep na beurs bekend.

Nieuwe producties zullen in de toekomst via een eigen streamingdienst aangeboden worden. Eerst zijn de Verenigde Staten aan de beurt, later de andere markten, aldus topman Robert Iger. De aankondiging van vandaag gaat dus enkel over het Netflix-aanbod in de VS. Amerikaanse gebruikers zullen Disneyfilms kunnen bekijken tot eind 2019. Met andere woorden blijft het aanbod van Disneyfilms op Netflix in België dus voorlopig hetzelfde.

Het aandeel van Netflix verloor na de aankondiging 5 procent. Maar ook het aandeel van Disney zelf staat onder druk, want de resultaten van het afgelopen kwartaal waren niet al te best.

De winst tot juli daalde met 9 procent tot 2,4 miljard dollar. Ook de omzet ging licht achteruit, tot 14,2 miljard dollar. Er waren de problemen bij sportzender ESPN en tegenvallende filmopbrengsten. Enkel de themaparken deden het beter dan vorig jaar.

Meest gelezen