Technologiereus Google ontslaat ingenieur na seksistische uitlatingen

Een ingenieur bij het Amerikaanse technologiebedrijf Google, die in een blog de lage aanwezigheid van vrouwen in de technologiesector toewees aan biologische factoren, is nu ontslagen. Volgens Bloomberg heeft de ingenieur -James Damore- zijn ontslag bevestigd. Google zelf geeft geen commentaar.

In de blog, bedoeld voor intern gebruik, schrijft de man dat "de keuzes en capaciteiten van mannen en vrouwen verschillen, in grote mate als gevolg van biologische oorzaken. Die verschillen kunnen verklaren waarom we geen gelijke vertegenwoordiging hebben van vrouwen in de techsector en bij het leiderschap", luidde het.

De blog leidde tot heel wat consternatie. De verantwoordelijke bij Google voor diversiteit liet meteen verstaan dat dit niet het standpunt is van het bedrijf.

De jongste tijd was er al kritiek op het "mannenbastion" Silicon Valley. Maar liefst 69 procent van alle personeelsleden is er man. Facebook bijvoorbeeld telt slechts 27 procent vrouwen onder zijn kaderleden. Bij Apple werken er in het hele bedrijf amper 37 procent vrouwen.

Meest gelezen