Trump: "Noord-Korea krijgt vuur en furie over zich als het VS blijft bedreigen"

Noord-Korea kan beter stoppen met dreigementen te uiten aan het adres van de VS. Dat zegt de Amerikaanse president Donald Trump. Als het dat toch blijft doen, zal het "vuur en furie die de wereld nooit eerder zag" over zich heen krijgen, zo belooft hij.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De groeiende spanning tussen Noord-Korea enerzijds en de buurlanden en de VS anderzijds, blijft de beide partijen straffe uitspraken ontlokken. Gisteren beloofde Pyongyang nog "duizendvoudige wraak" op de VS te nemen wegens de nieuwe sancties van het Amerikaanse Congres en van de Verenigde Naties, vandaag is het president Trump die van zich af bijt.

In zijn golfresort in Bedminster in de Amerikaanse staat New Jersey vertelde hij een groep journalisten dat Noord-Korea beter stopt met dreigementen te uiten aan het adres van de VS. Als het dat toch blijft doen, zal het "vuur en furie die de wereld nooit eerder zag" over zich krijgen, zo beloofde hij.

Kernkoppen

De uitspraken van Trump volgen op het nieuws eerder vanavond dat Noord-Korea tegen de verwachtingen in over de technologie beschikt om kleine kernkoppen op raketten te plaatsen en die vervolgens af te vuren. The Washington Post meldt dat op basis van een geheim rapport van de militaire inlichtingendienst.

Vorige week sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson nog opvallend verzoenende taal aan het adres van Noord-Korea. Hij verklaarde toen dat de VS niet uit is op een regimewisseling in Pyongyang en dat het een dialoog wil opstarten.

Meest gelezen