Veertiger die Kanaal probeerde over te zwemmen is overleden

Een veertiger die geprobeerd heeft van Engeland naar Frankrijk te zwemmen, heeft de poging bekocht met zijn leven. De man werd onwel in Franse wateren. Een begeleidingsschip sloeg alarm. Na een reddingsactie is de man in een Brits ziekenhuis overleden.

Een veertiger die op eigen houtje geprobeerd heeft het Kanaal over te zwemmen, is maandagavond overleden. Omstreeks 21.20 uur kregen de Bitse hulpdiensten een noodoproep van het begeleidingsschip van de zwemmer.

De man had net de Franse wateren bereikt toen hij onwel werd. De Engelse kustwacht was in de buurt oefeningen aan het doen met een reddingshelikopter. Binnen de tien minuten waren de hulpdiensten ter plaatse.

De man werd uit het water gered en naar een ziekenhuis in Ashford gebracht, maar daar is hij overleden. De Channel Swimming Association meldt op de BBC dat de man geen aanvraag voor zijn zwempoging had gedaan.

Meest gelezen