Website Humo wordt binnenkort volledig betalend

Humo.be zal tegen het einde van dit jaar volledig betalend worden met dagelijks nieuwe inhoud. Dat zegt projectleider Joris Bellwinkel. De website van het weekblad komt daarbij helemaal op zichzelf te staan. Wie toegang wil, zal daarvoor 5 euro per maand moeten neertellen.
Een screenshot van de website van Humo op 8/8/2017 om 21 uur.

De vernieuwing wil niet zeggen dat Humo zijn wekelijkse magazine - dat al geruime tijd met een dalende oplage te kampen heeft - uit het oog verliest. "De papieren Humo blijft natuurlijk nog altijd erg belangrijk, net als haar abonnees", verzekert Bellwinkel. "Alle papieren lezers zullen bij hun abonnement volledige toegang krijgen tot alles wat we online doen."

Alle artikels op humo.be worden betalend. "Voor 5 euro per maand krijg je dan dagelijks, zeven dagen per week, op een vaste tijd gloednieuwe inhoud gepresenteerd met vijftien nieuwe artikels, video's en andere content die op die dag relevant zijn", vertelt Bellwinkel. "Dat zijn voor een deel stukken die ook in het blad verschijnen, maar ook verhalen die je daar niet vindt. Het belangrijkste is dat we dagelijks een fijne mix hebben van humor, actuele reportages en goede verhalen over muziek, tv en film."

Native advertising

Op het nieuwe platform zal ook plaats zijn voor native advertising. "Omdat we voor betalende lezers gaan, zullen we het aantal advertenties op de site beperken. Wat niet wil zeggen dat we niet kunnen samenwerken met adverteerders", legt Bellwinkel uit. "We gaan in de eerste plaats voor partnerships, we zoeken samenwerking met organisaties en bedrijven waarmee we verwantschap voelen. Maar laat het duidelijk zijn: over die samenwerkingen gaan we niet schimmig doen, voor de lezer zal en moet alles helder zijn. De grens tussen reclame en journalistiek wordt dus geenszins vager."

Doel is om de vernieuwde Humo-website dit jaar nog online te krijgen. "We gaan pas lanceren als we echt tevreden zijn, hopelijk eind dit jaar, desnoods iets later. Of iets vroeger."

Meest gelezen