2 toevallige passanten sterven bij maffiageweld in Italië

In de Zuid-Italiaanse regio Apulië zijn bij maffiageweld 4 mannen om het leven gekomen. Onbekende schutters schoten een maffioso en zijn schoonbroer dood vanuit een voorbijrijdende wagen. Daarna deden ze hetzelfde met 2 toevallige passanten.
Een blik op San Marco in Lamis.

De gemeente San Marco in Lamis, in Apulië, is vandaag het toneel geweest van bloedig maffiageweld. Onbekende schutters schoten vanuit een voorbijrijdende wagen Mario Luciano Romito dood, een lokale maffioso van 50. De kogels raakten ook zijn schoonbroer, die eveneens het leven liet.

Op het moment van de schietpartij passeerden twee broers van 43 en 47 toevallig met de wagen. De schutters openden ook op hen het vuur en ze stierven allebei. Een van hen werd in de rug geraakt terwijl hij in de velden probeerde weg te vluchten.

"Maffiaoorlog"

In het zuiden van Italië zijn dit jaar alles samen al 17 mensen om het leven gekomen bij maffiageweld. "Dit is een vreselijke gebeurtenis", zegt burgemeester Michele Merla van San Marco in Lamis over de schietpartij van vandaag. "De voorbije maanden hebben we dit veel te vaak zien gebeuren. Zo kan het niet verder." De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Marco Minniti brengt morgen een bezoek aan het naburige dorp Foggiano.

De Italiaanse antimaffiapolitie maakt gewag van een heuse "maffiaoorlog" in het zuiden van Italië. Die kenmerkt zich door een voortdurende kanteling van de machtsbalans tussen de verschillende groeperingen en de formatie van allerlei allianties.

De regio rond San Marco in Lamis staat bekend als de bakermat van de Sacra Corona Unita, de zogenoemde "vierde maffiagroepering" in Italië na de Cosa Nostra op Sicilië, de 'Ndrangheta in Calabrië en de Camorra in Napels.

Meest gelezen