Autopsie verklaart mysterieuze dood 2 Franse vrienden in tuin

In Frankrijk is het mysterie van 2 vrienden die dood zijn aangetroffen in een tuin opgelost. Uit de autopsie blijkt dat 1 van hen in een stuk vlees stikte terwijl de andere een fatale hartaanval kreeg.
(illustratie)

Was het gezamenlijke zelfdoding? Vergiftiging? Of toch een natuurlijke dood? Die vraag heeft Frankrijk de voorbije dagen in de ban gehouden na de ontdekking van de dode lichamen van Lucien Perot en Olivier Boudin in een tuin in Authon-du-Perche ten zuidwesten van Parijs afgelopen donderdag.

Een autopsie heeft het raadsel nu opgelost: het duo stierf een natuurlijke, zij het enigszins bizarre dood. Volgens de wetsdokter overleed Perot door verstikking. De man van 69 miste verschillende tanden en kreeg een stuk vlees van 44 gram in zijn luchtpijp.

Boudin overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Hij was amper 38 en leed aan een erfelijke hartziekte waardoor zijn hart ernstig vergroot was. Wie van de 2 eerst stierf, is niet duidelijk. Wel overleden ze zo goed als op hetzelfde moment. Hun bloed bevatte hoge concentraties alcohol.

Buurvrouw

Het was een buurvrouw die de lichamen van de mannen donderdag ontdekte. De avond tevoren had ze hen samen in de tuin van Perot gezien terwijl ze zich aan een maaltijd met veel wijn te goed deden.

De volgende ochtend merkte ze hoe een van hen languit op de grond lag terwijl de andere achteruit gezakt in een stoel zat. Aanvankelijk dacht ze dat de twee hun roes lagen en zaten uit te slapen. Toen ze hen enkele uren later nog steeds in dezelfde houding aantrof, sloeg ze alarm.

Perot en Boudin leidden naar verluidt een rustig leven en hadden volgens Franse media een vader-zoonrelatie.

Meest gelezen