Even schrikken voor inwoners chique wijk San Francisco: hele straat verkocht

Het was even schrikken voor de bewoners van Presidio Terrace, een straat met dure huizen in San Francisco, toen ze hoorden dat hun straat verkocht was. Een koppel uit South Bay hoopt dat ze de koop van hun leven hebben gedaan, maar zo eenvoudig ligt het niet.

Presidio Terrace is een ovalen straat met enkele mooie groene eilandjes met bloemenperken en palmbomen. Erlangs staan peperdure, exclusieve villa's, waar vroeger onder meer senator Dianne Feinstein woonde. De straat is gelegen in een van de meest chique buurten in San Francisco, en geniet privébewaking.

Onlangs werd de  straat zelf te koop aangeboden, alleen wist bijna niemand ervan. Tina Lam en Michael Cheng wisten het wél en sloegen toe: voor zowat 90,000 dollar werd de straat van hen. Ze hopen er hun voordeel mee te kunnen doen.

Als ze nu eens de rijke bewoners voortaan zouden laten betalen om hun auto er te parkeren? "We hebben geluk gehad", zegt Cheng, een vastgoedinvesteerder, in Amerikaanse media.

"Zorgt Trump niet voor genoeg nieuws?"

Er zit nog wel een addertje onder het gras. Er is al een tijd géén belasting op de straat betaald, waardoor de stad de veiling opzette. In principe moeten de bewoners van de straat elk jaar 14 dollar eigendomstaks betalen. De vereniging van buurtbewoners is daarover een rechtszaak begonnen.

De inwoners willen zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Ze zijn geschrokken van het nieuws over de verkoop, en hopen die nog terug te kunnen draaien. Mogelijk wil het koppel de straat opnieuw verkopen, maar dan wellicht voor een iets hogere prijs. De kopers zelf zeggen "niet gehaast" te zijn.

Presidio Terrace kreeg intussen het bezoek van journalisten en fotografen. Buurtbewoners wilden evenwel niet veel kwijt. "Het moet zijn dat Donald Trump niet voor voldoende nieuws meer zorgt", klonk het met een knipoog.

Meest gelezen