Franse minister van Landbouw wil "veel snellere" uitwisseling met Europese buurlanden

De Franse minister van Landbouw, Stéphane Travert, heeft impliciet kritiek geuit aan het adres van België en Nederland omdat ze Parijs te laat zouden hebben geïnformeerd over de fipronilcrisis. Travert riep op tot een "veel snellere en efficiëntere uitwisseling" met de buurlanden.
De Franse minister van Landbouw Stéphane Travert

Travert sprak zich uit voor betere controlemechanismen en meer transparantie met de partners "aangezien de betreffende loten zowel uit Nederland als uit België komen".

De minister bekritiseerde het grote tijdsverschil tussen het moment dat de besmette eieren het Franse grondgebied werden binnengebracht en het moment dat Frankrijk werd geïnformeerd over de crisis, "waardoor het niet meer mogelijk was om onmiddellijk op te treden".

"Die samenwerking moet in de toekomst beter verlopen", aldus de minister, die eraan toevoegde eind augustus in het kader van een informele Europese Raad Landbouw en Visserij in Tallinn een Europees initiatief te willen lanceren.

Meest gelezen