Geboortehuis Donald Trump staat op Airbnb (inclusief bordkartonnen versie president)

Logeren in het geboortehuis van Donald Trump in New York kan sinds kort via Airbnb. Dat melden Amerikaanse media. Het gaat om de woning die zijn vader in de jaren 40 bouwde en waar de Amerikaanse president woonde tot hij 4 was.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Een statige villa in Tudorstijl in de welgestelde wijk Jamaica Estates in het stadsdeel Queens in New York: daar zag Donald Trump op 14 juni 1946 het levenslicht als vierde van vijf kinderen van Fred en Mary Trump. Precies dat huis staat sinds kort op Airbnb, het platform waarop particulieren kamers verhuren.

In het huis logeren kost 634 euro per nacht. Wie dat bedrag ophoest kan 20 mensen te slapen leggen verspreid over 5 slaapkamers en beschikt daarnaast over 3,5 badkamers, een volledig uitgeruste keuken, internet en kabel-tv. In de woonkamer staat een levensgrote bordkartonnen versie van de president die de verhuurders omschrijven als "ideaal gezelschap om 's avonds laat naar Fox News te kijken".

Binnenskamers roken is verboden en ook huisdieren zijn niet toegelaten. Wel bieden de verhuurders ontbijt aan.

(Lees voort onder foto)

"Unieke gelegenheid om in het huis van een zittende president te verblijven"

Trump woonde in het huis tot hij 4 was. Nadien verhuisde zijn gezin naar een groter herenhuis vlakbij. In september vorig jaar liet hij zich in een tv-show ontvallen dat hij het wou terugkopen. Sindsdien is het 2 keer van eigenaar veranderd: een eerste keer in december voor 1,39 miljoen dollar (1,18 miljoen euro) en een tweede keer in maart jongstleden voor 2,14 miljoen dollar (1,82 miljoen euro).

Het is niet duidelijk of de verhuurders ook de eigenaars zijn. In elk geval geven ze aan dat ze geen enkele band met Trump hebben.

Volgens het zoekertje op de website is het geboortehuis van Trump in al die jaren nauwelijks veranderd. De keuken bevindt zich in originele staat en ook de meubels dateren van de jaren 40 toen vader Trump de villa bouwde. "Dit is een unieke gelegenheid om in het huis van een zittende president te verblijven", schrijven ze.

Meest gelezen