Man die politie in Molenbeek klemreed gecolloqueerd

De man die gisteren door de politie is beschoten en vervolgens is klemgereden in Molenbeek wordt gedwongen opgenomen.
© Bernal Revert - creative.belgaimage.be

Even over 17 uur gisteren heeft de politie in Anderlecht een achtervolging gestart op een wagen die weigerde te stoppen. In Molenbeek hebben agenten 1 keer op de wagen geschoten. Die heeft eerst nog 2 politievoertuigen aangereden vooraleer agenten de bestuurder konden overmeesteren. Niemand raakte bij dit alles gewond.

Nadat agenten de man hadden overmeesterd, verklaarde hij dat zijn wagen explosieven bevatte. De politie wou hierop geen enkel risico nemen en trommelde de ontmijningsdienst van het leger DOVO op. Die onderzocht de wagen, maar heeft geen explosieven gevonden.

Gedwongen opname

Volgens het parket gaf hij een heel verwarde indruk gisteren. “We hebben een procedure tot collocatie opgestart”, zegt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx. “Er werd door psychiaters nagegaan of hij aan de voorwaarden voldoet van een gedwongen psychiatrische opname." Omdat nu blijkt dat hij een gevaar vormt voor zichzelf of voor andere mensen, wordt de man nu effectief gecolloqueerd. 

De bestuurder is een man van Rwandese afkomst geboren in 1981. Hij is niet gekend bij politie of justitie en al helemaal niet voor terrorisme.

Meest gelezen