Twee Duitse alpinisten doodgevroren in Mont Blancmassief

In het Mont Blancmassief zijn twee Duitse alpinisten dood teruggevonden. De bergbeklimmers bezweken aan onderkoeling tijdens de beklimming van de Mont Blanc du Tacul (4.250 m), een bergtop in het Mont Blancmassief.

Hun lichamen werden deze voormiddag gevonden en naar beneden gebracht, zo heeft de politie gemeld. De twee veertigers begonnen maandagochtend aan de klim, maar kwamen in een storm terecht met windsnelheden van 120 kilometer per uur.

De beklimming van de Mont Blanc du Tacul is een klassieker en wordt door heel wat klimmers aangedaan wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

Enkele dagen geleden werd in het Mont Blancmassief, op een hoogte van 4.300 m, nog het levenloze lichaam gevonden van een 34-jarige Zuid-Koreaan.

Meest gelezen