"Sporty Spice" en Joss Stone op affiche Night of the Proms

Joss Stone en ex-Spice Girl Melanie C staan in november op het podium van Night of the Proms. De twee Britse zangeressen zullen zowel in het Sportpaleis in Antwerpen als in de Ethias Arena in Hasselt te zien zijn. Uit eigen land breit Isabelle A een vervolg op haar comeback met een plaatsje op de affiche.

De organisatie van Night of the Proms heeft de eerste namen voor de affiche van dit jaar bekendgemaakt. Daarop staat onder anderen Melanie C, die de meesten wellicht kennen als “Sporty Spice”, een van de vijf oorspronkelijke Spice Girls. Zij heeft al een hele tijd een solocarrière, maar zal ook nummers van de iconische meidengroep brengen, zo belooft de organisatie.

Nog op de affiche staat soulzangeres Joss Stone, die bekend is van haar nummers “You had me” en “Right to be wrong”. Uit eigen land staat Isabelle A op de affiche. Zij maakte onlangs haar comeback met een nieuw album na haar deelname aan het VTM-programma “Liefde voor muziek”.

Voor de klassieke kant van de zaak komt de Amerikaanse pianiste Emily Bear langs. Zij zal tegen november 16 zijn en is daarmee de jongste klassieke artieste ooit op het evenement. Bear speelde al in de “Ellen Degeneres show”, het Witte Huis en Carnegie Hall.

Copyright Nicholas Suttle 2014

Vaste waarden

Eerder raakte al bekend dat de vaste waarden ook terugkeren. Zo speelt het huisorkest voor het derde jaar op rij onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche, neemt Kobe Ilsen de presentatie voor zijn rekening en komen huiskoor Fine Fleur en John Miles ook langs.

De organisatie zet dit jaar de vaste waarden extra in de kijker. “Op vraag van het publiek gaan we de muzikanten dichter bij de toeschouwers brengen", zegt Lode Vereecke van de organisatie. "Onze orkestleden zijn voor veel fans namelijk even grote sterren als de andere muzikanten.”

Night of the Proms vindt dit jaar plaats op 22 november in de Ethias Arena en op 23, 24 en 25 november in het Sportpaleis.

Meest gelezen