Bruce Springsteen trekt naar Broadway

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar het is nu officieel bevestigd: Bruce Springsteen zal optreden op Broadway. Acht weken lang brengt hij er de concertreeks 'Springsteen on Broadway'. Na veertig jaar stadions te vullen over de hele wereld, kiest hij nu dus voor een reeks concerten in een intiemere setting.

Vijf dagen per week zal de Amerikaanse rocklegende optreden in het Walter Kerr Theatre op Broadway, de populaire theaterwijk in New York. Het eerste concert geeft hij op 12 oktober, de laatste op 26 november 2017. Op die manier is Springsteen een van de grootste artiesten in jaren die een Broadway-concertreeks boekt. 

De Amerikaanse krant The New York Post had al een tijdje geleden, op basis van anonieme bronnen, laten vallen dat Springsteen aan een Broadway-debuut zou beginnen. Nu is het dus officieel bevestigd door het team van Bruce Springsteen.

"Wellicht het kleinste optreden van de laatste 40 jaar"

De zaal waar Springsteen zal optreden, The Walter Kerr Theatre, heeft slechts 960 plaatsen. "Met een of twee uitzonderingen is het waarschijnlijk de kleinste zaal waar ik in de laatste veertig jaar heb opgetreden", aldus Springsteen. 

De 67-jarige singer-songwriter laat voor de gelegenheid ook de E Street Band die hem steeds vergezelt thuis. "De show is alleen mijzelf, de gitaar, de piano en de woorden en muziek", laat de zanger weten. "Ik wilde enkele shows doen die zo persoonlijk en intiem mogelijk waren."

De show 'Springsteen on Broadway' zal een combinatie zijn van optredens van zijn nummers, fragmentjes uit zijn biografie 'Born To Run' en andere gesproken teksten die speciaal voor deze show werden geschreven.

Tickets

De ticketverkoop voor de unieke Broadway-show van The Boss start op 30 augustus via Ticketmaster.com. Geïnteresseerden moeten zich al voor 27 augustus registreren en worden eerst geverifieerd om ticketfraude tegen te gaan. De prijzen voor de tickets liggen tussen 75 en 850 dollar.

Meest gelezen