Horeca-uitbaters aan onze kust slachtoffer van wisseltruc

11 horeca-uitbaters aan de Westkust zijn afgelopen week slachtoffer geworden van een wisseltruc. De politie verdenkt twee vrouwen en een man die waarschijnlijk een bende vormen. Ze zouden Frans spreken en brengen hun slachtoffers telkens in de war.

“Ze leiden hun slachtoffers af door hen bijvoorbeeld complimenten te geven. Op die manier hebben mensen niet goed door dat ze geen geld ontvangen. De mensen in kwestie geven geld terug, maar in werkelijkheid hebben ze nooit geld ontvangen”, zegt Ine Deburgraeve van de politie zone Westkust.

De twee vrouwen en de man die het horecapersoneel oplichten veranderen vaak van uiterlijk. Ze verven telkens hun haar en de man trimt elke keer zijn baard. Ook in Middelkerke en Oostende kreeg de politie al klachten over de wisseltruc.

Meest gelezen