Man beschoten in Schoten, politieactie aan de gang

In de Braamstraat in Schoten is een man beschoten die aan het wandelen was met zijn hond. Vermoedelijk waren er meerdere schutters. De politie is met man en macht op zoek naar de schutters.

De 29-jarige man werd rond 8 uur vanmorgen beschoten terwijl hij aan het wandelen was met zijn hond. Hij werd geraakt in het been, maar volgens het parket is het is nog niet duidelijk hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

De feiten worden voorlopig gekwalificeerd als poging tot moord. De federale politie en het labo zijn ter plaatse. "De politie zet momenteel alles in het werk om de daders op te sporen en de juiste omstandigheden van de feiten te achterhalen", zegt parketwoordvoerder Sylvie Van Baden. 

Niet de eerste keer?

Een buurvrouw vertelt dat het niet de eerste keer zou zijn dat er geschoten wordt op de man. "Volgens de buur die direct naast de man woont, is hij al eens eerder beschoten in een ondergrondse parkeergarage." Het parket kan voorlopig niet bevestigen of de man al eerder betrokken was bij een schietpartij. 

Meest gelezen