Slimme camera's moeten luchthaven Oostende beveiligen

Binnenkort zullen camera's geseinde personen en voertuigen op de luchthaven van Oostende kunnen detecteren. Na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem vorig jaar wil de federale politie alle luchthavens beveiligen met een cameranetwerk.
Tony Margiocchi / Barcroft Media

De luchthaven van Oostende zal binnenkort beveiligd worden door camera's die geseinde personen en voertuigen kunnen detecteren. De verscherping van de beveiliging op de luchthaven is een deel van een plan van de federale regering om alle luchthavens in België van een netwerk van camera's te voorzien. 

Vorige zomer werden er al geavanceerde camera's geïnstalleerd op de luchthaven van Zaventem. ANPR-camera's (Automatic Number Plate Recognition, automatische nummerplaatherkenning) zorgen ervoor dat een voertuig met een geseinde nummerplaat niet onopgemerkt voorbijrijdt.

Meest gelezen