Taylor Swift getuigt over aanranding: "Hij greep mijn kont doelbewust vast"

In de VS heeft Taylor Swift in de rechtbank getuigd over de aanranding door een dj in 2013. De Amerikaanse popster herhaalde haar claim dat hij haar kont toen lang, stevig en doelbewust vastgreep. Zelf ontkent hij dat.

Heeft dj David Mueller van het radiostation KYGO-FM Taylor Swift op 2 juni 2013 aangerand of niet? Die vraag staat momenteel centraal in een rechtszaak in Denver in de Amerikaanse staat Colorado. Vandaag heeft de popster zelf in de getuigenbank plaatsgenomen om haar verhaal te doen.

Volgens Swift greep Mueller die dag onder haar rok tijdens een receptie voor een concert. "Hij greep mij vast, zeker weten", vertelde ze tijdens een ondervraging door Gabriel McFarland, de advocaat van Mueller. "Het was doelbewust. Hij hield zijn hand op mijn blote kont. Ik voelde hoe hij mijn kont onder mijn rok vastgreep."

"Ik vermoed dat Mueller en zijn vriendin enkele cocktails op hadden", ging Swift voort, waarop McFarland haar vroeg waarom haar lijfwacht niet ingreep toen "die grote dronken gast" haar vastgreep. "Niemand kon vermoeden dat dit zou gebeuren", luidde haar antwoord. "Het was nooit eerder gebeurd. Het was vreselijk en shockerend."

De insinuatie dat het niet de hand van Mueller was die ze voelde, maar van iemand anders, wees ze van de hand. "Hij heeft mijn kont vol vastgegrepen", zei ze. "Ik weet dat hij het was."

(Lees voort onder foto)

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ontslag

Zelf heeft Mueller de aantijgingen van Swift altijd ontkend. Hij geeft toe dat hij haar heeft aangeraakt, maar hij spreekt met klem tegen dat van ongewenste intimiteiten sprake was.

Als gevolg van de heisa heeft KYGO-FM hem enkele weken na het voorval ontslagen. Hierop diende hij in eerste instantie zelf een klacht in tegen Swift wegens verlies van inkomen. Hij beweerde dat ze het verhaal had verzonnen en dat ze vervolgens bij zijn werkgever op zijn ontslag had aangedrongen.

Op haar beurt diende Swift vervolgens een klacht in tegen hem wegens aanranding. Ze ontkent dat zij of haar entourage ooit om zijn ontslag heeft gevraagd. Als schadevergoeding eist ze het symbolische bedrag van 1 dollar.

Mama Swift

Eerder vandaag heeft ook Andrea Swift getuigd, de moeder van Taylor Swift. Zij verklaarde "dat ze wou overgeven" toen haar dochter haar vertelde wat was gebeurd. "Hij heeft mijn dochter seksueel aangerand, hij daar, die kerel", zei ze terwijl ze naar Mueller wees.

Meest gelezen