Aalst trapt Marktrock af (als enige stad dit jaar)

In Aalst is Marktrock begonnen. Het festival vindt dit jaar enkel plaats in Aalst, nadat het vorig jaar ook in Vilvoorde en Bilzen een nieuwe thuis had gevonden. De organisatie voegt wel 2 dagen toe aan het stadsfestival. Er worden in totaal meer dan 10.000 bezoekers verwacht.

Twee jaar geleden trok Marktrock weg uit Leuven om vorig jaar in 3 steden een nieuw festival op te starten: in Aalst, Vilvoorde en Bilzen.

Organisator Live Entertainment koos ervoor om de toegang betalend te maken, wat een overeenkomst met de stad Bilzen dit jaar in de weg stond. In Vilvoorde leidden openbare werken er dan weer toe dat het festival moest wijken, al lijkt de organisatie van plan er volgend jaar opnieuw Marktrock te organiseren.

Of een andere stad Bilzen zal vervangen is nog niet duidelijk. "We krijgen inderdaad vragen, zelfs uit West-Vaanderen. Maar laten we eerst deze editie in Aalst opnieuw succesvol afronden", klinkt het bij Henk Vermeulen van Live Entertainment.

Dit jaar start Marktrock dus enkel in Aalst, waar charmezanger Christoff vanavond de aftrap geeft, gevolgd door de coverband Les Truttes. Met Nederlandstalige artiesten als Stan Van Samang, Gers Pardoel en Niels Destadsbader wordt de rest van de affiche gevuld. Zondag wordt dan weer ingezet op extra kinderanimatie en het ganse weekend is de keuken van Jeroen Meus en Wim Ballieu op het festivalterrein aanwezig.

Meest gelezen