Dansen met Sidi Larbi Cherkaoui? Het kan momenteel in Antwerpen

In deSingel in Antwerpen vindt nog tot 27 augustus een Summer School plaats vol workshops en masterclasses in allerlei kunstdisciplines. Ook choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui geeft twee keer een opleiding van een week aan telkens 100 dansers uit de hele wereld.

Terwijl veel kunsthuizen in de zomer de deuren sluiten, staan die van deSingel in Antwerpen momenteel wagenwijd open voor een Summer School van 3 weken.

Alle disciplines die in het normale programma van het kunsthuis aan bod komen, krijgen ook nu een plekje. Het gaat dan om workshops en masterclasses in domeinen als producing & hiphop, podiumschrijven, barokopera, muziektheater en drama.

Ook Eastman geeft twee workshops. Dat is het dansgezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui. Een week lang geven telkens 100 dansers uit wel 40 verschillende landen het beste van zichzelf. Ze leren nieuwe danstechnieken aan, maar hopen ook dat de Belgische topchoreograaf hen ontdekt en een plekje in zijn gezelschap aanbiedt.

Meest gelezen