HBO bood hackers 250.000 dollar aan

De Amerikaanse kabelzender HBO heeft de hackers die vertrouwelijke documenten te pakken kregen voorgesteld 250.000 dollar te betalen. Dat meldt Variety. De hackers kregen onder meer de scenario's van de komende "Game of thrones"-afleveringen en gsm-nummers van de acteurs vast.
Een beeld uit "Game of thrones".

De betaling van een dergelijke "bug bounty" gebeurt wel vaker als hackers grote bedrijven wijzen op gaten in hun informaticasystemen. In dit geval lijkt het HBO-voorstel de hackers niet overtuigd te hebben: zij vragen ruim 6 miljoen dollar (ruim 5 miljoen euro), en dreigen ermee nog meer documenten en gegevens te lekken.

De hackers zouden vorige week de hand gelegd hebben op 1,5 terabytes aan gegevens. Het zou gaan om beeldmateriaal, scenario's, persoonlijke documenten en andere gevoelige info, aldus de video van een zekere M. Smith die sinds vorige week online circuleert.

HBO liet zelf al weten met cybersecuritybedrijven en de ordediensten te werken om deze hacking te beantwoorden.

Meest gelezen