Huiszoekingen en arrestaties in internationaal drugsonderzoek

De politie is in het kader van een groot drugsonderzoek binnengevallen op 16 verschillende plaatsen in België en Nederland. 18 mensen werden opgepakt, vijf van hen blijven zeker in de cel. Bij de huiszoekingen werden er drugs, gsm's, geld en verboden wapens in beslag genomen.

Het onderzoek begon na een incident in Mechelen, eind februari dit jaar. Er was een schermutseling tussen een aantal mannen in en rond een geparkeerde wagen. Ooggetuigen konden zien dat de mannen wapens bij zich hadden en alarmeerden de politie.

Toen de politie aankwam waren de mannen al weg en was een ruit van de wagen ingeslagen. De politie trof er ook een kleine hoeveelheid drugs aan.

16 huiszoekingen

Het parket opende een onderzoek en stelde een onderzoeksrechter aan. In dit onderzoek waren er nu 16 huiszoekingen, zowel in België als Nederland. In ons land waren er onder andere invallen in Mechelen, Antwerpen, Putte, Herentals, Hasselt, Tienen en Lier.

18 mensen werden opgepakt, 5 van hen moeten zeker al in de cel blijven. Bij de huiszoekingen werden er ook drugs, gsm's, simkaarten, cash geld en verboden wapens in beslag genomen.

Meest gelezen