Nicolas Maeterlinck

Op verlengd weekend of vakantie met de auto? Even kijken wanneer u het best vertrekt

Wie dit weekend met de auto op reis vertrekt, houdt maar beter rekening met lange files. Zowel in ons land als het buitenland kan het erg druk worden. Wie achter het stuur kruipt, kijkt op voorhand dus maar best even na wanneer hij of zij dat doet.
Nicolas Maeterlinck

Rond 13.30 uur vanmiddag stond er al 202 kilometer file in ons land, rond 17.00 uur was dat al 261 kilometer. De verkeersproblemen zijn om 21.00 uur  zo goed als overal opgelost.

De toestand rond Antwerpen was het ergst. Zo was het op de E313 1 uur aanschuiven richting Antwerpen vanaf Herentals. Op alle invalswegen naar Antwerpen bleef het erg druk tot 20.00 uur.

Ook rond Brussel was het uitzonderlijk druk. Op de E40 stond je vanmiddag 45 minuten in de file in de richting van de hoofdstad door een ongeval in Sterrebeek.

Op de E40 richting kust verliep het verkeer vlot. Alleen ter hoogte van Gent was er wat vertraging.

België

In ons land zal de drukte vooral afhangen van het weer, zegt mobiliteitsorganisatie Touring. Als het kwakkelweer aanhoudt, dan zal dat heel wat dagjes- en weekendtoeristen thuishouden en dan zal het fileleed beperkt blijven. Hoe dan ook wordt de grootste drukte voor de vertrekkers deze namiddag, vanavond en morgenochtend verwacht.

Op dinsdagavond zal het vooral druk zijn voor de terugkeerders. Voorlopig staan de voorspellingen op "oranje", maar dat zou bij mooi weer wel eens "rood" kunnen worden.

Buitenland - vertrek op reis

Wie naar het buitenland trekt, kijkt ook maar beter naar het moment waarop hij vertrekt. Deze namiddag en -avond zal het vooral druk zijn voor de mensen die naar Zuid-Frankrijk, Zwitserland en Duitsland trekken. In de rest van Europa zullen er wellicht weinig problemen zijn.

Morgen wordt de drukste dag van het weekend richting het zuiden van Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Er wordt een "rode" dag voorspeld met files op de traditionele knelpunten. In Zuidoost-Frankrijk verwacht men voor de derde zaterdag op rij zeer moeilijk verkeer met erg lange files. In Duitsland zullen er minder problemen zijn.

Op zondag, maandag en dinsdag verwacht men druk, maar vlot verkeer richting zuiden.

Buitenland - terugkeer van reis

Voor wie zijn vakantieplaats vaarwel zegt, zullen er vandaag weinig problemen zijn in het verkeer.

Morgen wordt het dan weer een rode dag voor heel Europa in de richting van het noorden. De grootste drukte wordt verwacht tussen 10 en 17 uur.

Zondag is een oranje dag in Zwitserland en in Zuidoost-Frankrijk en een groene dag op andere plaatsen. Maandag en dinsdag wordt het dan weer wat drukker.

Meest gelezen