Parket viel ook binnen bij dierenkliniek: "Met groot machtsvertoon werd personeel vastgezet"

In het onderzoek naar het fipronilschandaal is het parket gisteren ook binnengevallen in een dierenkliniek in Kasterlee. "Met groot machtsvertoon vielen ze bij ons binnen. Ze zochten naar informatie over een antiluizenmiddel dat wij kochten en verkochten als biologisch product."

Op verschillende plaatsen in ons land en in Nederland is politie en parket gisteren binnengevallen in het fipronilonderzoek. Daarbij gingen de speurders ook langs bij dierenkliniek Venhei in Kasterlee, zo schrijft Gazet van Antwerpen vandaag. Het parket wil geen commentaar geven, maar het Federaal Voedselagentschap bevestigt de huiszoeking wel.

"De speurders vielen met groot machtsvertoon bij ons binnen", zegt Randy Boone. "Het personeel werd opgesloten in de wachtkamer. Niemand mocht nog binnen."

Mite-Control

De politie was volgens Boone op zoek naar informatie over het product Mite-Control. "Wij kochten dat product vorig jaar aan als biologisch middel", zegt Boone. Ondertussen zou de kliniek zo'n veertien flesjes op hun beurt hebben verkocht aan particulieren die enkele kippen in hun tuin hebben. 

"Een alerte klant stuurde ons onlangs een mailtje dat dat product van dezelfde firma afkomstig is als het bedrijf dat nu in de media komt rond het fipronilschandaal", gaat Boone voort. "Voor alle zekerheid gingen we vragen om het product terug te brengen en gingen we alles overhandigen aan het Federaal Voedselagentschap."

De huiszoeking van gisteren was volgens Boone ook duidelijk gericht op het bewuste middel. "We hebben meteen het product overhandigd, net als de doos waarin we alles verzamelden."

"We hebben inderdaad een product in beslag genomen", bevestigt het Federaal Voedselagentschap aan VRT Nieuws. "Daarvan hebben we stalen genomen die we nu onderzoeken. Het staat zeker nog niet vast dat daar ook effectief fipronil in terug te vinden is. Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. Mensen die het product zouden hebben gebruikt, moeten zich voorlopig geen zorgen maken."

Meest gelezen