Recordaantal bosbranden in Portugal

In Portugal geldt zeker nog tot en met dit weekend de hoogste alarmfase voor de bosbranden. Momenteel woeden er maar liefst 220 bosbranden, dat is een record. De situatie is nog nooit zo erg geweest, zegt VRT-correspondent José Da Silva vanuit Portugal.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meer dan drieduizend brandweermannen zijn in de weer om het vuur te bestrijden. Zes onder hen zijn daarbij gewond geraakt.

De omgeving van Abrantes, 130 kilometer ten noordoosten van Lissabon, is het zwaarst getroffen. Vier dorpen zijn er geëvacueerd. Het brandt ook in Villareal, in het noorden van Portugal, en rond het stadje Grandola, in het zuiden.

Pedrógão Grande

De nieuwe bosbranden komen amper twee maanden na de dramatische bosbranden in de regio Pedrógão Grande, waarbij 64 mensen omkwamen. Veel slachtoffers stierven in hun auto’s, die ingesloten werden door de vlammen.

Meest gelezen