Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Trump gaat bellen met Chinese ambtsgenoot Xi Jinping

De Amerikaanse president Trump gaat straks bellen met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping. Beiden zullen de problemen rond Noord-Korea bespreken. Volgens Trump zijn er voldoende opties om de situatie niet op de spits te drijven.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Na een onderhoud met de Amerikaanse VN-ambassadeur en met zijn minister van buitenlandse zaken zei Trump tegen journalisten: "Er kunnen heel wat goede dingen gebeuren maar het kan ook op een slechte manier".

Trump liet even later uitschijnen dat dat laatste oorlog kan betekenen. Toch hoopt hij op een vreedzame oplossing. Letterlijk zei hij: "Niemand houdt meer van een vreedzame oplossing dan president Trump, dat kan ik je zeggen".

Hij sluit ook niet uit dat er nog meer economische maatregelen worden genomen tegen Noord-Korea, en die zullen in de woorden van de president "heel zwaar zijn, van een heel, heel hoog niveau, zo zwaar als mogelijk".

Meest gelezen