Verdachte van moorden in Moere zou vijfde man met mes bedreigd hebben

De verdachte van de drievoudige moord in Gistel, bij Moere in West-Vlaanderen, en een vierde moord op een fotograaf uit Gent zou ook een man van 24 uit Brugge bedreigd hebben. Hij werd eind april het mes op de keel gezet omdat hij de ex-vriendin van de verdachte onderdak had gegeven.

Enkele weken geleden bracht een 25-jarige bodybuilder zijn ex-vriendin en haar grootouders om het leven. De man kon niet aanvaarden dat de relatie voorbij was. Voor de moorden had hij zijn gewezen vriendin gestalkt en bedreigd. Eerder vermoordde hij ook een amateurfotograaf uit Gent die de jonge vrouw had gefotografeerd. De dader is intussen aangehouden en zit in de cel. Hij heeft de vier moorden bekend.

Maar intussen verklaart een andere vriend van het vermoorde meisje van 18 dat hij eind april bedreigd werd door de dader van de viervoudige moord. De man van 24 uit Brugge werd wakker met een mes op zijn keel, zo zegt hij zelf. De verdachte zei dat hij de man zou vermoorden als hij nog contact zocht met zijn ex-vriendin. “Daarna zwaaide hij met het mes richting mijn hoofd en plantte het neer in mijn matras, naast mijn hoofd”, zo zegt de jongeman.

Hij deed hiervan aangifte bij de politiezone Brugge. Die stuurde de klacht door naar politiezone Kouter, die zowel het vermoorde meisje als de verdachte uitnodigde voor verhoor. Maar enkel het meisje kwam opdagen.

Klacht bij Comité P?

Intussen zijn de ouders van het meisje van 18 een dossier aan het opstellen om een klacht in te dienen bij Comité P, dat de politiediensten controleert. Volgens hen heeft de politie niet tijdig ingegrepen. Ze willen nu dat er onderzocht wordt of de politiezone Kouter fouten heeft gemaakt.

Meest gelezen