Zeker 37 doden en 120 gewonden bij treinbotsing in Egypte

Bij een botsing tussen twee treinen in de buurt van de Egyptische havenstad Alexandrië zijn zeker 37 doden gevallen. Er vielen ook meer dan 120 gewonden. Het is één van de zwaarste treinongelukken in Egypte in tientallen jaren.

Het ongeval gebeurde in Khourchid, ten oosten van de havenstad Alexandrië, in het noorden van Egypte. Volgens de hulpdiensten kan het aantal slachtoffers nog oplopen.

Op foto's die op Twitter verschijnen, is te zien dat twee treinen kennelijk frontaal op elkaar zijn gebotst. De ene was onderweg van de hoofdstad Caïro, de andere kwam uit Port Said. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.

Slecht onderhouden infrastructuur

De veiligheid van de spoorwegen in het land is ondermaats. Dat zou te wijten zijn aan jarenlang slecht bestuur en slecht onderhoud van de infrastructuur.

In 2002 stierven er zo'n 370 mensen in een treinramp ten zuiden van Caïro. Dat was de hoogste dodentol van een treinongeluk in Egypte. Elf jaar later kwamen er 25 mensen om toen een goederentrein een minibus en een tweede voertuig ramde.