DJ bijt in het zand in rechtszaak tegen Taylor Swift

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft een belangrijke slag thuisgehaald in haar juridische strijd tegen een voormalige radio-dj. De rechter vindt dat de man niet kan bewijzen dat de popster aan de basis lag voor zijn ontslag bij een radiozender. In de andere richting loopt nog een zaak over handtastelijkheden.
2017 Getty Images

David Mueller stelde dat Swift hem valselijk heeft beschuldigd van handtastelijkheden tijdens een meet-and-greet in juni 2013. Een klacht van de zangeres bij de radiozender in Denver waarvoor de 55-jarige man toen werkte, zou tot zijn ontslag hebben geleid. Hij eiste 3 miljoen dollar van de popster.

Swift ging echter in de tegenaanval en beschuldigde Mueller ervan dat hij haar tijdens het fotomoment heeft betast onder haar kleedje en daarbij aan haar achterwerk zat. De zangeres eist één symbolische dollar. Die zaak gaat overmorgen verder.

Eerder deze week vertelde Mueller in de rechtbank dat hij de zangeres per ongeluk ter hoogte van de ribben kan hebben aangeraakt bij het wringen om op de foto te staan. Een bodyguard getuigde echter dat hij Muellers hand onder de het kleedje zag gaan. Ook een fotografe getuigde in het voordeel van Swift, zo meldt CNN.

Meest gelezen