Drugsvangst bij Antwerps havenbedrijf dag voor schietpartij op werknemer in Schoten

Een dag voor de schietpartij in Schoten hebben politie en douane een partij drugs in beslag genomen in het Antwerpse havenbedrijf DP World. Dat bevestigt het bedrijf zelf. In dat bedrijf werkte de man die donderdag door enkele mannen werd neergeschoten in Schoten. Tussen de twee zaken lijkt een verband te bestaan, maar het Antwerpse parket wil voorlopig niet communiceren.
Archieffoto

Politie en douane vielen woensdag binnen op de containerterminal van DP World. Hoeveel drugs er in beslag genomen werd, is nog niet bevestigd, naar verluidt zou het om een ton cocaïne gaan. Bij de drugsvangst zouden ook twee verdachten opgepakt zijn, maar ook dat is nog niet officieel bevestigd.

Het Antwerpse parket wil voorlopig niet over de zaak communiceren, maar er lijkt een verband te zijn met de schietpartij een dag later in Schoten. De man die toen vlak bij zijn huis door enkele mannen in de benen werd geschoten, is een werknemer van DP World.

Werknemers haven ongerust over geweld

Verband of niet, het toenemende drugsgeweld in Antwerpen maakt de werkgevers van de havenbedrijven ongerust. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Er zijn in het verleden al heel wat drugsincidenten geweest in de haven van Antwerpen. En dat is slecht voor het imago, zo klinkt het bij de werkgevers.

CEPA, de koepel van havenwerkgevers, wil alle betrokken partijen rond de tafel krijgen voor een overleg. Hij denkt onder meer aan het gerecht, de burgemeester, de schepen van de Haven en de privébedrijven. "We moeten bekijken of het effectief zo erg is en of het hier erger is dan in andere havens", zegt voorzitter Paul Valkeniers. "Daarnaast moeten we kijken wat we kunnen doen en of we meer kunnen doen dan wat we nu doen."

Meest gelezen