AFP or licensors

Noord-Korea: "3.5 miljoen vrijwilligers voor Volksleger om sancties te wreken"

Noord-Korea beweert dat er zich bijna 3,5 miljoen arbeiders, partijleden en soldaten als vrijwilliger hebben gemeld bij het leger, om zich te verzetten tegen de nieuwe sancties van de VN en te strijden tegen de Verenigde Staten.
AFP or licensors

Rodong Sinmun, de officiële Noord-Koreaanse staatskrant, meldt dat de vrijwilligers zich aangeboden hebben bij het Volksleger, nadat het nationale nieuwsagentschap begin deze week de nieuwe sancties van de VN heeft veroordeeld.

Die sancties, een reactie op de raketproeven die Pyongyang de afgelopen maanden heeft uitgevoerd, werden vorige week unaniem goedgekeurd door de VN-Veiligheidsraad. Sindsdien zijn de spanningen tussen de VS en Noord-Korea verder opgedreven.

Volgens de staatsmedia werd er woensdag een optocht gehouden in de hoofdstad Pyongyang, om steun te betuigen aan de regering. Ook gisteren zouden er duizenden jongeren, arbeiders en vakbondsleden verzameld zijn om te protesteren tegen de VN-sancties.

Meest gelezen