Nu ook besmette eieren in Spanje opgedoken: 20 ton wordt vernietigd

In Spanje zijn voor het eerst besmette eieren in het Fipronilschandaal opgedoken. De uit Frankrijk afkomstige eieren werden door inspecteurs van een bedrijf in de provincie Biskaje in Baskenland ontdekt, zo schrijft de Spaanse krant El País zaterdag, het ministerie van Gezondheid citerend.
Design Pics / Remsberg Inc
Archieffoto

Het gaat om 20 ton eieren, schrijft de krant. De eieren zullen in de komende dagen vernietigd worden. De gecontamineerde producten zijn echter niet in de handel geraakt, klinkt het. De consument heeft nooit een risico gelopen. De Spaanse autoriteiten verklaarden dat de controles zullen blijven voortgezet worden.

Spanje is zo al het 18e land waarin besmette eieren zijn ontdekt, zo blijkt uit de meest recente communicatie van de Europese Commissie. Die heeft het over 17 andere landen waarin al met fipronil besmette eieren zijn ontdekt, waaronder België, Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Polen, Roemenië en Zweden.

Meest gelezen