Recordhouder Hugo Bonnyns (76) wandelt 46e Dodentocht uit

In Bornem hebben de meeste deelnemers aan de Dodentocht intussen de aankomst bereikt. Een van hen is Hugo Bonnyns (76) uit Aarschot. Bonnyns is met zijn 46e Dodentocht absoluut recordhouder. "Ik doe het voor de voldoening achteraf", zei de fervente wandelaar eerder vandaag. Rond 15.30 uur kwam hij aan.
De grote massa bij de start omstreeks 21 uur gisteravond.

"Het gaat goed", zei Hugo Bonnyns vanochtend aan "Bonus" op Radio 1, dat hem even kon bellen rond 7 uur, toen de wandelaars zo'n 10 uur onderweg waren. "We hebben regen gehad deze nacht maar nu zijn we weer tiptop in orde om verder te gaan."

Bonnyns, die samen met zijn zoon Filip de tocht uitstapte, was voor deze editie al recordhouder van de Dodentocht met 45 succesvolle deelnames. Rond 15.30 uur deze namiddag bereikte hij voor de 46e keer de eindmeet. "Vroeger ging ik als ik thuiskwam nog wandelen met de hond, dat zal ik nu niet meer doen", lacht hij.

De 76-jarige is een fervente wandelaar. Volgende week staat de Vierdaagse van de IJzer, een andere grote wandeltocht, op zijn programma. "Ik ga heel vaak wandelen, Dit jaar heb ik een keer 150 gedaan, een keer 125 en een paar keer 100. Als ik ga wandelen doorheen de week ben ik graag in de natuur."

Al ruim 1.400 opgaves

Voor deze 48e editie van de Dodentocht hebben 13.952 wandelaars en lopers zich ingeschreven. Of zij ook allemaal aan de start zijn verschenen, is niet duidelijk. "De deelnemers zijn met zovelen. Soms werkt de scan ook niet, omdat ze de badge onder hun kleren dragen. Of worden ze bij de start niet ingescand, maar onderweg wel. Het is dus moeilijk om te zeggen hoeveel mensen er exact gestart zijn. Maar er waren niet veel badges meer over. Wij blijven dus vasthouden aan de 13.952 inschrijvingen", zegt Thomas D'Hondt van de organisatie.

Een 28-tal lopers finishte om 7 uur vanmorgen, dat is het vroegste dat men mag binnenkomen. Rond 10.30 uur hebben al zo'n 300 mensen de eindstreep bereikt. Zowat 1.440 deelnemers hebben intussen opgegeven. "Een redelijk normaal cijfer. Een flinke bui in de vroege ochtend was denk ik de boosdoener, want die leiden tot veel natte voeten en blaren", zegt D'Hondt.

De deelnemers hebben nog tot 21 uur vanavond om de eindmeet te halen. Op www.dodentocht.be kunt u live volgen bij welke controlepost elke wandelaar het laatst gesignaleerd is.

Meest gelezen