Treinproblemen op Noord-Zuidas opgelost, wel nog vertragingen

In Brussel-Centraal zijn na het persoonsongeval opnieuw vier van de zes sporen beschikbaar voor het treinverkeer. Daarmee is er voldoende capaciteit op de Noord-Zuidas om het treinverkeer normaal te laten verlopen op deze weekenddag, zo meldt NMBS-woordvoerder Bart Crols. Er blijven wel nog vervolgvertragingen voor de getroffen treinen.

Na een persoonsongeval rond 11.45 uur was het treinverkeer zeer zwaar verstoord met zo goed als geen treinen. Rond 12.25 uur waren vier van de zes sporen opnieuw beschikbaar.

Brussel-Centraal telt zes sporen, waarvan er twee tijdelijk geblokkeerd werden door het ongeval. Twee andere sporen zijn dit weekend gesloten voor werken, maar NMBS en spoornetbeheerder Infrabel gaan die vrijmaken om de hinder te beperken, klonk het eerder bij beide spoorbedrijven.

Meest gelezen