Zeker 25 doden bij overstromingen in Nepal

In Nepal zijn de afgelopen twee dagen zeker 25 mensen omgekomen door hevige moessonregens. In het zuiden van het land, aan de grens met India, veroorzaakten die overstromingen, in het dunbevolkte oosten van het land kwam het tot aardverschuivingen.
AFP or licensors
Een overstroomde straat in Patan, ten zuiden van Katmandu.

"We zijn nog bezig met het verzamelen van de details over het verlies aan mensenlevens. Volgens voorlopige rapporten van het ministerie zouden meer dan 25 mensen omgekomen zijn", zo zei een woordvoerder van Binnenlandse Zaken.

In de dichtbevolkte vlakten in het zuiden van het land, aan de grens met India, veroorzaakten de regens overstromingen. Wegen zijn er geblokkeerd en een aantal bruggen zijn ingestort.

In het dunbevolkte oosten van het land zijn een aantal afgelegen, heuvelachtige streken getroffen door aardverschuivingen als gevolg van de overvloedige regen. Er zijn in het gebied ook elektrische leidingen geknapt, wat het moeilijk maakt om uit de meest afgelegen gebieden nieuws te krijgen.

Een van de dodelijke slachtoffers is een 22-jarige Britse vrouw die tijdens een trektocht door de bliksem getroffen werd. De toeriste deed samen met haar broer en een gids het populaire Annapurna-circuit.

In Nepal komen er elk jaar mensen om door de hevige moessonregens. Tot nu toe hebben die dit jaar al aan meer dan 90 mensen het leven gekost, verleden jaar waren het er iets minder dan 100. Het regenseizoen loopt van eind juni tot eind augustus.

AFP or licensors

Een jonge vrouw steekt een overstroomde straat over in het Saptari-district, op 300 kilometer van de hoofdstad Katmandu.

AFP or licensors

Een vliegtuig op de lokale luchthaven van Biratnagar, op 240 kilometer van Katmandu.

AFP or licensors

Mensen kijken vanop een brug naar een sterk gezwollen rivier in het Saptari-district.

Meest gelezen