"Skwon meiske" van Niels en Wiels is Radio 2 Zomerhit

De online stemmen en televoting hebben "Skwon meiske" van Niels Destadsbader en Miguel Wiels gekozen tot de Radio 2 Zomerhit van dit jaar. De prijs voor de beste belofte ging naar Blanche, de Belgische kandidate op het Eurovisiesongfestival in Kiev.
© VRT - Jokko
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) reikte de Zomerhit-trofee uit.

"Skwon meiske", een West-Vlaamse bewerking van het nummer "Sofia" van Alvaro Soler, werd gekozen uit een selectie van tien favorieten. Niels Destadsbader en Miguel Wiels namen tijdens de liveshow op de Zeedijk in Blankenberge de trofee in ontvangst uit de handen van minister-president Geert Bourgeois.

Ze volgen K3 op, die vorige zomer de Radio 2 Zomerhit wonnen met het nummer "Ushuaia".

De Radio 2 muziektrofee Doorbraak ging dit jaar naar de Belgische kandidate voor het songfestival in Kiev Blanche. Ze haalde het van Delv!s, Metejoor, Milo Meskens en Van Echelpoel.

Natalia kreeg de Radio 2 muziektrofee Solo artiest. Zij won de Radio 2 Zomerhit in 2007 met het nummer "Gone to stay". In 2013 en 2014 was ze beste vrouwelijke artieste en in 2009 won ze de Radio 2 muziektrofee voor beste performance.

De populaire indie-popgroep Bazart werd beloond met de Radio 2 muziektrofee Groep.

De liveshow Radio 2 Zomerhit 2017 werd live op Radio 2 en Eén uitgezonden. Bart Peeters presenteerde de show, die geopend werd door Belle Perez. Die won de Zomerhit al vijf keer: in 2002, 2003, 2004, 2005 en 2006 en is de artieste die het vaakst de titel kreeg. Daarom opende zij de show met een medley van haar vijf winnende nummers.

De negen andere genomineerden voor de Zomerhit, Blanche Delv!s, K3, Laura Tesoro, Milo Meskens, Natalia, Slongs Dievanongs, The Dinky Toys en Van Echelpoel brachten elk het nummer waarmee ze genomineerd waren.

Gers Pardoel, die Natalia de trofee voor Soloartiest overhandigde, bracht een verrassingsconcert op de Zeedijk, en Niels en Wiels sloten met hun winnende nummer de show af.

Meest gelezen