Aardbeving op Indonesische eiland Sumatra: nog geen melding van schade of slachtoffers

Op het Indonesische eiland Sumatra is er vanochtend een aardbeving geweest met een kracht van 6,4. Er is nog geen melding van schade of slachtoffers. Volgens het Indonesische Geofysische Agentschap is er alleszins geen risico op een tsunami.

De beving gebeurde volgens het Amerikaans geologisch instituut (USGS) rond 10 uur plaatselijke tijd op 73 kilometer ten westen van Bengkulu, een stad aan de zuidwestkust van het eiland.

Momenteel is er nog niets bekend over mogelijke slachtoffers of schade. Neng Hasnah, een inwoner van Bengkulu verklaarde aan persagentschap AFP dat hij meerdere seconden een intense beving voelde, waardoor hij net als vele inwoners uit zijn huis vluchtte. "Ik droeg mijn kleindochter van zeven maanden en moest lopen. Alle buren kwamen uit hun huizen gerend."

Pacifische Ring van Vuur

Indonesië ligt op de Pacifische Ring van Vuur, een hoefijzervormig gebied langs de kusten van de Stille Oceaan dat vaak door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen wordt getroffen.

In december vorig jaar vielen er bij een aardbeving in de provincie Atjeh, in het uiterste noorden van Sumatra, meer dan honderd doden.

Meest gelezen