Aardverschuiving sleurt twee bussen mee in India: zeker 45 doden

In het noorden van India heeft een modderstroom twee bussen meegesleurd in een ravijn. Daarbij zijn tientallen mensen omgekomen. Tot nog toe zijn 45 lichamen geborgen. Het leger en reddingsploegen zoeken nog voort naar lichamen en eventuele overlevenden, maar hun werk wordt bemoeilijkt door de modder en de steile hellingen.
AFP or licensors

Het ongeval vond plaats op een tweehonderdtal kilometer van Shimla, de hoofdstad van de bergachtige deelstaat Himachal Pradesh. De bussen waren rond middernacht net gestopt voor een pauze toen een lawine van modder en rotsen van de bergen naar beneden kwam. 

De lawine sleurde een deel van de weg, de bussen en een aantal huizen en noodwoningen mee. Een bus belandde uiteindelijk zowat 800 meter lager.

"45 lichamen zijn teruggevonden", zo zei een plaatselijke gezagsdrager. "Nadat we in de loop van de avond het puin hebben weggehaald, verwachten we snel nog talrijke lichamen te vinden", zo voegde hij er aan toe.

De moessonregens zijn de afgelopen weken bijzonder hevig in dit deel van de Himalaya. In heel India zijn dit jaar al honderden mensen gestorven door overstromingen, hevige regens en aardverschuivingen sinds het begin van het regenseizoen in april.

AFP or licensors

Meest gelezen