Geen roze tutu's meer voor Sophia Grace en haar vriendinnetje Rosie

"Dit is het mooiste wat me ooit overkomen is", kirde Sophia Grace toen ze 5 jaar geleden in het kielzog van Ellen DeGeneres samen met haar vriendinnetje Rosie McClelland een mini-Teen Choice Award in ontvangst mocht nemen. Beide meisjes hadden de maanden voordien het internetpubliek danig weten te charmeren met hun versie van Nicki Minaj’s "Super bass", waarbij vooral Sophia het voortouw nam. Vannacht worden er opnieuw Teen Choice Awards uitgereikt, waarbij tieners tussen 13 en 20 duidelijk maken wie voor hen de sterren van dit moment zijn.

In 2012 was dat dus onder meer comédienne Ellen DeGeneres, die haar 2 vriendinnen, Sophia en Rosie, meegebracht had. Ze had beide meisjes al in haar praatprogramma uitgenodigd, waar ze hun YouTube-succes nogmaals mochten overdoen in aanwezigheid van de enige echte Nicki Minaj. Dat clipje werd op YouTube dan weer meer dan 121 miljoen keer bekeken. Niet verwonderlijk dat de meisjes met hun geluk geen blijf wisten toen ze de surfplankjes in ontvangst mochten nemen:

Vooral voor Sophia Grace smaakte het internetsucces naar meer, zo bleek. Een tussenstap om verder te gaan met haar grote passie, muziek. "Al vanaf ik 3 ben, zing ik, of het nu kinderliedjes waren of liedjes uit de hitparade. Er alleen maar naar luisteren is niet voldoende", aldus Sophia in november 2016 op nieuwswebsite AOL.

"Het begon allemaal als een grap. Mijn familie vond dat ik goed zong en dat we dat eens op YouTube moesten zetten. Mijn tante was de enige die toen een iPhone had en zij was het dan ook die de beelden maakte. Rosie was op dat moment aanwezig, we verkleedden ons en we begonnen wat te zingen en te dansen. Na één dag hadden we 100 views, totdat celebrity’s als Puff Daddy en Justin Bieber het filmpje op hun Twitter-accounts oppikten. Dan liep het de spuigaten uit. Je moet weten, ik was nog maar 8 en Rosie zelfs nog maar 4."

"Het leukste daarna was dat we naar awardshows mochten en daar onze idolen in levende lijve konden zien. We hebben ook onder meer Taylor Swift, Justin Bieber en Katy Perry al mogen interviewen."

Intussen heeft Sophia Grace een erg populair YouTubekanaal, met ongeveer 2,5 miljoen abonnees. Ook bracht ze al een paar singles uit, onder meer "Girl in the mirror", samen met de bekende hiphopper Silento, en "Hollywood", waarvan de video meer dan 14 miljoen keer bekeken werd op YouTube.

Sophia in juni 2016 op celebritywebsite Bustle: "Het is niet makkelijk mensen te overtuigen dat ik intussen al wat ouder ben. Ze denken nog steeds dat ik alleen maar in roze optreed en tutu’s aandoe. Maar die tijd is helemaal voorbij. En met ouder worden ben ik veranderd. Dat moeten mensen nog aanvaarden."

"Mijn grootste voorbeelden zijn Beyoncé en Ariana Grande. Ze zijn op zoveel verschillende vlakken getalenteerd. Ze kunnen dansen, ze kunnen zingen, ze kunnen acteren. Fantastisch. Ik hoop dat ik dat ook ooit allemaal kan combineren."

Hoe groots Sophia het ook moge zien, de plannen van haar vriendinnetje Rosie ogen intussen minder spectaculair. Met ongeveer een 165.000-tal abonnees op haar YouTubekanaal pakt Rosie het veel kalmer aan. Toch liet ook zij enkele maanden geleden haar fans genieten van een zangsessie, met versies van nummers van Little Mix! en Zara Larsson. Die video’s haalden op YouTube om en bij het miljoen views.

"Maar ik heb me vooral geconcentreerd op school. Mijn leerkrachten zijn heus wel trots op mij. Bovendien ben ik begonnen met piano. Een toelatingsexamen daarvoor is althans goed afgelopen", aldus Rosie op E!Online in april van dit jaar, "Wat me nog het meest verheugd is dat ik een solo mag zingen tijdens een toneelopvoering op school. Dat is de eerste keer dat ik dat mag doen. Ook al ben ik er wel een beetje zenuwachtig voor."

Zenuwen, die waren ver weg toen Sophia en Grace in september 2011 "Super bass"-gewijs het internet veroverden:

Vannacht worden opnieuw de Teen Choice Awards uitgereikt in het Galen Center, Los Angeles. Ellen DeGeneres is opnieuw genomineerd, als stem in "Finding Dory" en als gastvrouw van haar eigen praatprogramma. In de categorie "Male hottie" strijden onder meer 4 One Direction-leden om de eer, als "Female hottie" lijken Selena Gomez en Rihanna de te kloppen favorieten. En wie kan "Despacito" afhouden van winst in de categorie "Summer song"? Het geheel wordt aan elkaar gepraat door John Cena en Victoria Justice.

Meest gelezen